Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Χυλοπίτες με χταπόδι και κολοκυθάκια

ΧΡΟΝΟΣ: 90min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

ΥΛΙΚΑ:


  • 500 γρ. ρουμελιώτικες χυλοπίτες
  • 1 κιλό χταπόδι, πλυμένο και καθαρισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 150 ml μπύρα
  • 100 ml μουστάρδα απαλή
  • 100ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 10-15 φύλλα βασιλικού
  • μαύρες ελιές
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, σκεπάζουμε και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρούμε το χταπόδι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσεικαι  το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες κατά 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού, καθώς θα μαγειρευτούν και αργότερα.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, έπειτα το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με την μπύρα.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, τα κολοκυθάκια, το βασιλικό και τις ελιές,αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 λεπτά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1703/Chylopites-me-chtapodi-kai-kolokythakia

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Καθαρίζουμε συχνά τα φίλτρα σε ιονιστές και κλιματιστικά και για εξοικονόμηση ενέργειας.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.