Πέννες Αματριτσιάνα με σάλτσα ντομάτας και μπέικον
ΧΡΟΝΟΣ: 30min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5-6
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
ΥΛΙΚΑ:
- 450 γρ. πέννες ριγέ
- 60ml (¼ φλ.) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 115γρ. μπέικον, κομμένο σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 60ml (¼ φλ.) πελτές ντομάτας
- 2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, θρυμματισμένο
- 300ml (1 ¼ φλ.)χυμός ντομάτας, συμπυκνωμένος
- 60 γρ. (½ φλ), πεκορίνο, τριμμένο+ επιπλέον για σερβίρισμα
- 240 γρ (½ φλ). βασιλικό, ψιλοκομμένο + επιπλέον φύλλα για γαρνιτούρα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πέννες ριγέ και τις μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που τα βράσαμε.
Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να ροδίσει το μπέικον.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
Συμπληρώνουμε στο τηγάνι το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τις πέννες και το 1 φλ. νερό, που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας το τηγάνι, μέχρι τα ζυμαρικά να καλυφθούν από τη σάλτσα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ½ φλ. πεκορίνο και το ½ φλ. μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε με συνοδεία τριμμένου τυριού.
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1617/Pennes-Amatritsiana-me-saltsa-ntomatas-kai-mpeikon