Σούπα με φασόλια και ζυμαρικά
ΧΡΟΝΟΣ: 60min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
ΥΛΙΚΑ:
- 1 φλ μακαρόνι κοφτό μισό ΗΛΙΟΣ
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + 1/3 φλ. για γαρνιτούρα
- 2 φλ. κρεμμύδι, κομμένο
- 2/3 φλ. καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- 2/3 φλ. σέλερι, κομμένο
- 3 ½ φλ. νερό
- 2 ½ φλ. φασόλια χάντρες, μαγειρεμένα (κρατάμε 3/4 φλ από το νερό που έβρασαν)
- 1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη ή 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και σοτάρουμε για 12 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε 3 ½ φλ. νερό, τα φασόλια και τα ¾ φλ. από το νερό που έβρασαν, την ντομάτα ή εναλλακτικά τον ντοματοπελτέ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, να ενωθούν οι γεύσεις των υλικών.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρόνι, ανακατεύουμε και βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε για 5-6 λεπτά. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε ½ φλ. νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, γαρνίρουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1092/Soypa-me-fasolia-kai-zymarika