Πικάντικο κριθαράκι με σολομό και αρακά
ΧΡΟΝΟΣ: 35min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
ΥΛΙΚΑ:
- 180 γρ. κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
- 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μακριά, κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 100 γρ. (1/3 φλ.) αρακά, κατεψυγμένο
- 175 ml (½ φλ.) λευκό, ξηρό κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 πρέζα σαφράν
- 560 γρ. φιλέτο σολομό, τεμαχισμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το πράσο, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τον αρακά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα, 1 και 2/3 φλ. νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σαφράν και το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.
Προσθέτουμε το σολομό, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1427/Pikantiko-kritharaki-me-solomo-kai-araka