Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Πικάντικο κριθαράκι με σολομό και αρακά

ΧΡΟΝΟΣ: 35min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2


ΥΛΙΚΑ:

  • 180 γρ. κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μακριά, κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. (1/3 φλ.) αρακά, κατεψυγμένο
  • 175 ml (½ φλ.) λευκό, ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 560 γρ. φιλέτο σολομό, τεμαχισμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το πράσο, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τον αρακά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα, 1 και 2/3 φλ. νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σαφράν και το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.

Προσθέτουμε το σολομό, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1427/Pikantiko-kritharaki-me-solomo-kai-araka

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Μειώνουμε τις μετακινήσεις με το Ι.Χ. χρησιμοποιώντας τα Μ.Μ.Μ.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.