Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Πέννες με κοτόπουλο και μανιτάρια

ΧΡΟΝΟΣ: 30min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. πέννες ριγέ ΗΛΙΟΣ
  • 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 ½ κ.σ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. μανιτάρια, τεμαχισμένα
  • 300 ml. κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλ. κρύο νερό
  • 1 κ.γ. κορνφλάουρ
  • μαϊντανός, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Μαγειρεύουμε τις πέννες ριγέ σε αλατισμένο νερό που βράζει, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι, το ζωμό λαχανικών σε σκόνη και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ¼ φλ. κρύο νερό.

Βάζουμε τις πέννες στο τηγάνι , στη συνέχεια ρίχνουμε το διαλυμένο κορνφλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 περίπου λεπτά.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1430/Pennes-me-kotopoylo-kai-manitaria

Ηλιομαγειρέματα...

Ριγατόνι με πολύχρωμα λαχανικά και κοτόπουλο

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Προτιμάμε φρούτα και λαχανικά εποχής από τον τόπο μας.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.