Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και ελιές

ΧΡΟΝΟΣ: 40min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1


ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. μακαρόνια 2 ΗΛΙΟΣ
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλ. μαύρες και πράσινες ελιές σε άλμη, χωρίς κουκούτσι και κομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¾ κ.γ. νιφάδες καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνιτούρα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τις ελιές, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι, μέχρι το σκόρδο να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε την ντομάτα και το αλάτι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 1 ή 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 1 περίπου λεπτό.

Ανακινούμε το τηγάνι, ώστε η σάλτσα να καλύψει τα μακαρόνια, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1340/Makaronada-me-pikantiki-saltsa-ntomatas-kai-elies

Ηλιομαγειρέματα...

Γεμιστές ντομάτες με χρυσή μανέστρα και λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Προτιμάμε τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.