Μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και ελιές
ΧΡΟΝΟΣ: 40min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. μακαρόνια 2 ΗΛΙΟΣ
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ½ φλ. μαύρες και πράσινες ελιές σε άλμη, χωρίς κουκούτσι και κομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ¾ κ.γ. νιφάδες καυτερό κόκκινο πιπέρι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κ.γ. αλάτι
- παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνιτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τις ελιές, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι, μέχρι το σκόρδο να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε την ντομάτα και το αλάτι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 1 ή 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 1 περίπου λεπτό.
Ανακινούμε το τηγάνι, ώστε η σάλτσα να καλύψει τα μακαρόνια, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1340/Makaronada-me-pikantiki-saltsa-ntomatas-kai-elies