Κέικ Πολέντας με γλάσο μανταρινιού
ΥΛΙΚΑ (8-10 μερίδες)
- 120γρ. Στιγμιαία Πολέντα Le Veneziane
- 220γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 2 κουταλιές baking Powder
- λίγο αλάτι
- 200γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά μέτρια
- ξύσμα από 5 μανταρίνια
- 190ml ελαιόλαδο
- 260γρ. ζάχαρη άχνη
- χυμός από 5 μανταρίνια, σουρωμένος
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέικ 22εκ.. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165°C. Με ένα πηρούνι, αναμιγνύετε το αλεύρι, την πολέντα, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπωλ. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν μία κιτρινωπή και ομοιογενής μάζα και να αυξηθεί ο όγκος τους δύο με τρεις φορές. Προσθέτετε και το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύετε. Σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα προσθέτετε και το μισό από το μίγμα της πολέντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μίγμα και μετά ρίχνετε και το μισό ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα. Σταματήστε και καθαρίστε τα τοιχώματα του δοχείου ώστε να ανακατευτεί όλη η μάζα του μίγματος. Προσθέτετε και την υπόλοιπη πολέντα και το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Το βάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι το κέντρο του να είναι ελαστικό, δηλαδή όταν το πιέσετε να επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 15λεπτά περίπου πριν να το ξεφορμάρετε. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπωλ. Κρατήστε περίπου 3-4 κουταλιές ξεχωριστά για το γαρνιρίσμα. Προσθέτετε το χυμό μανταρινιού και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.
Αυτό το θεσπέσιο κέικ εσπεριδοειδών δεν περιέχει ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά και έτσι μπορούν να το απολαύσουν ακόμα και όσοι είναι αλλεργικοί σε αυτά τα προϊόντα!