‘Η Λ Ι Α Ν Α’
- 500γρ. Ταλιατέλλες ‘ΗΛΙΟΣ’
- 1000γρ. ντομάτες ώριμες
- 1 πιπεριά πράσινη
- ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- ½ ποτηράκι νερό
- αλάτι, πιπέρι, βασιλικός (προαιρετικός)
Ρίχνουμε τις ντομάτες σε ζεστό νερό για 3’, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις βράζουμε ολόκληρες μαζί με την πιπεριά και το μαϊντανό για 30’. Πολτοποιούμε τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το βασιλικό και τον πελτέ ντομάτας (διαλυμένο στο νερό). Σιγοβράζουμε για 15’ ούτως ώστε να ‘δέσει’ η σάλτσα.
Ετοιμάζουμε τις Ταλιατέλλες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Σερβίρουμε σε μερίδες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Απαραίτητος χρόνος: 50’