Αχιβαδάκι με σουπιές
- 500γρ. Αχιβαδάκι ‘ΗΛΙΟΣ’
- 1000γρ. σουπιές
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 80ml ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια ντομάτα πολτοποιημένη
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1000ml νερό
- αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο έως ότου να μαραθεί, προσθέτουμε λίγο νερό και τις σουπιές σε κομματάκια και αφήνουμε να βράσουν 25’ καλά σκεπασμένες. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 30’. Αραιώνουμε το ζωμό τους με το νερό, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το αχιβαδάκι. Σε 10’ σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε πάνω το φαγητό σκεπασμένο να απορροφήσει το υπόλοιπο του νερού του.
Απαραίτητος χρόνος: 90’