Μπουκιές Πολέντας με Φέτα
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες)
- 200γρ. Στιγμιαία Πολέντα Le Veneziane
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για επάλειψη)
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 380ml γάλα
- 1,1 lt νερό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 6 κουταλιές μαϊντανό κομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και αλείφετε 2 φόρμες για μικρά muffins με ελαιόλαδο. Αναμιγνύετε τα τυριά σε ένα μπωλ αλλά κρατήστε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ξεχωριστά για το γαρνίρισμα των muffins στο τέλος.
Βάζετε το γάλα, το αλάτι και το νερό σε μία κατσαρόλα και το θερμαίνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγά σιγά προσθέτετε την πολέντα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα συρμάτινο αναδευτήρα. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συχνά (πιθανόν όσο θα πήζει να χρειαστεί να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα). Αφού έχει πήξει, συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε και μετά μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτετε τους κρόκους αυγών, το τυρί και το μαϊντανό και τα αναμιγνύετε καλά. Προσθέτετε πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση σας. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια των αυγών και μετά τα ρίχνετε και αυτά στο μίγμα και ανακατεύετε απαλά ώστε να ενσωματωθούν με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Γεμίζετε τις φόρμες και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, ξεφορμάρετε τα muffins και σερβίρετε.
Μπορείτε, επίσης, να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα σερβίρετε αφού τα ζεστάνετε πρώτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.
Εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να απλώσετε το μίγμα σε ένα ταψάκι ή σε φόρμα κέικ και να φτιάξετε ‘πίτα πολέντας με τυρί φέτα’.