Ψητή πολέντα
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες)
- 125γρ. Στιγμιαία Πολέντα Le Veneziane
- 750ml νερό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
- 100γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- τριμμένο πιπέρι καγιέν
- δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να πάρουν μία βράση. Προσθέτετε προοδευτικά την πολέντα ανακατεύοντας συχνά ώστε να μη σβολιάσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει αρκετά. Απομακρύνετε από τη φωτιά προσθέτετε την παρμεζάνα, το πιπέρι και το δενδρολίβανο και ανακατεύετε.
Σε μία βάση για πίτα διαμέτρου 22εκ. τοποθετείτε πλαστική μεμβράνη έτσι ώστε να εξέχει από τις άκρες της βάσης. Απλώνετε την πολέντα πάνω στη μεμβράνη και τη ‘στρώνετε’ με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, την καλύπτετε απαλά με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί, για περίπου 2 ώρες.
Τοποθετείστε μία λαδωμένη σχάρα περίπου 10-15 εκατοστά πάνω από τη φωτιά ή χρησιμοποιήστε τη μεσαία σχάρα του φούρνου σας στο grill. Αφαιρέστε την πλαστική μεμβάνη, αντιστρέψτε τη βάση της πίτας για να ξεφορμάρετε την πολέντα και αφαιρέστε και αυτήν την πλαστική μεμβράνη. Κόβετε την πολέντα σε 6 μικρότερα κομμάτια σε σχήμα πίτας. Αλείφετε ελαφρά και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις πίτες στη σχάρα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας τες δύο με τρεις φορές, ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Συνοδευτικό για ψητό κοτόπουλο, ψητό φιλέτο ή παϊδάκια κρέατος (μπάρμπεκιου)